Dragi părinți și dragi copii,

Acest pachet educațional vine în sprijinul vostru, al părinților pentru a aduce educația acasă la voi, copiii, într-un mod distractiv, bine informat, adaptat etapei de dezvoltare a copilului și cu totul la îndemână.

Suntem diverși și ne pasionează lucruri diferite, dar, cel mai important, percepem lumea din jur în moduri variate. Dincolo de temele alese cu grijă de o echipă de specialiști în educație, ne-am gândit să ne adresăm fiecărei părți mai mult sau mai puțin vizibile din interiorul copilului. Și astfel au rezultat 7 kituri educaționale sub forma unor cutii cu surprize. Ne-am sprijinit invenția pe teoria inteligențelor multiple, propusă de Howard Gardner, care oferă o hartă extinsă a modului în care putem stimula inteligența copiilor noștri. Fiecare set de abilități propus de Gardner, își are alocat un kit, ce vă va ghida joaca și învățarea către anumite zone ale cunoașterii.

Ne adresăm cu acest proiect copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani.

Kit 1: Verde Împărat de pe planeta albastră

E despre viață și originile sale, pentru micii naturaliști și viitori ecologiști

Inteligența naturalistă implică capacitatea de recunoaștere și clasificare a numeroaselor specii din mediul înconjurător, înțelegerea și preocuparea pentru tot ceea ce este viu. De asemenea implică un nivel mai înalt de sensibilitate la fenomenele naturale ce ne înconjoară. Naturalistul de astăzi ar putea fi ecologistul de mâine, și nu numai.

Verde Împărat de pe Planeta albastră este o poveste despre viață și despre originile noastre, numai bună de ascultat și trăit la vârsta la care încep să încolțească și să răsară semințele curiozității. Și cum orice poveste este de fapt o călătorie, am pregătit în detaliu această aventură, pentru cei mai exigenți dintre însetații de cunoaștere: copiii noștri.

Verde Împărat este orice copil atent la lumea din jurul său, preocupat de fenomenele naturii, de plante, animale și de semenii săi. Este cel care începe să înțeleagă că timpul trece, că tot ceea ce este viu are un început și un sfârșit, și că începutul a avut la rândul său un mare început iar că sfârșitul ar putea însemna la rândul său un nou început.

Verde Împărat este curiosul de astăzi, cel care stă o clipă în loc, să observe un mușuroi de furnici, care se întreabă unde ajunge apa cu care s-a spălat pe mâini, care ar vrea să știe de ce nu poate să mângâie un dinozaur adevărat, care ar vrea să știe cum se vede lumea în adâncul oceanelor sau al pământului sau și-ar dori să călătorească puțin printre planetele Sistemului Solar.

Verde Împărat este cercetătorul, exploratorul, medicul sau poate chiar bucătarul de mâine, care a luat curiozitățile sale de copil, le-a folosit ca busolă pentru a-și găsi rostul în viață și va lăsa în urmă ceva folositor urmașilor săi.

Pentru Verde Împărat am pregătit aceste cinci plicuri cu comori și instrucțiuni precise, care să-i dea de lucru și de gândit micului pasionat de natură. Am pregătit lecțiile cu grijă, cât să semene cu niște povești cu tâlc, iar experimentele cu simț de răspundere, suficient cât să gâdile curiozitatea și să ducă mai departe, la alte și alte întrebări.

Parcurgerea acestui kit nu implică cunoștințe sau abilități specifice din partea copilului, ci doar disponibilitatea de a învăța prin joc.

Cum poate fi folosit?

Verde Împărat va călători prin Regatul plantelor și al animalelor pentru a înțelege cum se manifestă viața pe planeta noastră și va cerceta elementele care o susțin: apa, solul și aerul.

Verde Împărat va fi tare ocupat, pentru că:

  • Va planta semințe și le va observa evoluția;
  • Va urmări cu atenție insecte, păsări și animale pentru a le înțelege ciclul de viață și comprtamentul;
  • Va trezi drojdia la viață în încercarea de a face o pâine;
  • Își va face propriul terrarium pentru a observa cum reușesc mai multe specii să trăiască armonios într-un ecosistem;
  • Va construi instalații care se mișcă cu ajutorul vântului în căutarea de energie regenerabilă;
  • Își va murdări unghiile scormonind după pietricele și râme în pâmânt, ca să înțeleagă descompunerea;
  • Va face experimente cu apă dulce și sărată pentru a înțelege schimbările climatice care amenință planeta noastră.

Ce conține kitul?

  1. Fișe de lucru
  2. Materiale pentru activități
  3. Materiale pentru craft-uri

*Pentru a încuraja o atitudine ecologistă și a stimula creativitatea în orice condiții, o parte dintre materiale pot fi reciclabile. Menționăm faptul că ele au fost dezinfectate în prealabil.

*Materialele au fost organizate pe zile pentru a ușura navigarea copilului prin activități.

La finalul aventurii, Verde Împărat va fi mai înțelept decât la început, va ști că are o misiune importantă de îndeplinit, o planetă întreagă de apărat și o nouă poveste de început și de terminat. Poate va încerca să caute ajutoare, să cerceteze și să repare, să schimbe acolo unde alții, înaintea sa, au greșit, ca să trăiască mai apoi în liniște, pace și armonie cu natura, până la adânci bătrâneți.

Cât investești?

175 RON + taxe de curierat

Cum poate fi achiziționat?

Trimițându-ne un email la adresa info@lillput.ro, în care să ne specificați numele complet al părintelui, prenumele și vârsta copilului, adresa unde să vă trimitem coletul și, desigur, denumirea kitului. Noi vă vom contacta de îndată pentru a va confirma data probabilă a trimiterii pachetului, costul total și datele necesare efectuării plății.